ALTIN İP İLE YÜZ GERME
Yaşımızın artmasıyla, yüzümüzdeki hacim ve kollajen azalır. Bu azalma, yer çekiminin de etkisiyle yanağın ve gıdının sarkmasına neden olur. Zamanla cilt elastikiyetinin azalmasına da kırışıklıklarımızı oluşturur.
Bu olumsuz etkilerini azaltmak için cerrahi olarak yapılan yüz germe ameliyatları olsa da, ameliyatların genel anestezi altında yapılması, normal yaşama dönüşün uzun süre alması gibi nedenlerle herkes yaptıramamaktadır.
Bu nedenle, yüz ve boyundaki sarkmaları azaltmak, cilt kalitesini artırmak bu şekilde yüzün daha genç görülmesini sağlamak için ip tedavisi uygulanmaktadır. Çünkü ip tedavisi lokal anestezi ile çok kısa sürede uygulanır ve hemen günlük hayata dönülebilir. Cildin altına özel ipler yerleştirilerek cerrahi bir işlem yapmadan cildin asılarak düzeltilmesidir.
İp Tedavisi Nerelerde Kullanılır?
-Cilt kalitesini artırmak,
-Çene (gıdı), yanak sarkmalarını toparlamak,
-Boynun daha gergin görülmesini sağlamak,
-Yüz ovalinin daha güzel görünmesini sağlamak,
-Burun kenarlarında dudak köşesine inen ( nazolabial) çizgileri doldurmak
-Yüze daha genç, daha camlı bir görünüm kazandırmak,
için kullanılır.
İp Tedavisi Nedir?
İp, PDO (polidioksanon) adlı maddeden yapılır. Tamamen sterildir. Yerleştirilecek alana bağlı olarak boyutları değişir. Aslında PDO (polidioksanon) uzun yıllardır tüm ameliyatlarda kullanılan dikiş ipleridir. Daha önce cerrahi dikiş ipleri olarak pek çok insanda kullanıldığı için vücuttaki etkileri çok iyi bilinmektedir.
İp Nasıl Yapılır?
İşlemden önce ip yerleştirilecek alanlar işaretlenir size gösterilir. Anestezik krem ile uyuşturulur. Gereken yerlere jetokain enjeksiyonu ile uyuşturulabilir. Tüm yüz antiseptikle temizlenir. İnce iğneler ile ipler cilt altına yerleştirilir. Uygulama yaklaşık 30- 45 dakika sürer.
İp Tedavisi Nasıl Etki Eder?
PDO (polidioksanon) ipler cilt altında yerleştirilir. Cildi önce mekanik olarak çeker ve germe etkisi yapar. Fakat asıl etki PDO iplerin cilt altında fibroblast aktivitesini artırarak kollajen sentezini artırmasıdır. Artan kollajen, hem cilt kalitesi artırır, hem de lifting etkisine katkı sağlar.
İp Tedavisi Etkisi Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Biter?
İP uygulamasında hemen sonra sarkmalardaki toparlanmayı görebilirsiniz. Bu iyilik hali zamanla daha net görülmeye başlar. 3 ayda kollajen üretimi maksimum düzeye ulaşır. Etkisi ortalama 18-24 ay devam eder. Sonra etkisi zamanla azalır ama hiç bir zaman daha kötü olmaz. Etkisi geçince veya daha geçmeden tekrar tekrar uygulanabilir.
İp Tedavisi Kimlere Yapılır, Kimlere Yapılmaz?
İp tedavisi, yüz gençleştirme isteyen herkese yapılabilir yaş sınırı yoktur.
· Vücudunuzda kelloid (kabarık yara iyileşmesi), Otoimmün hastalığı olanlara,
· Aktif enfeksiyonu (özellikle diş, üst solunum yolu enfeksiyonu ve uçuğu) olanlara,
· Kanama bozukluğu ve kan sulandırıcı ilaç (aspirin, kumarin ve benzeri) kullananlara,
· Hamile kadınlara, kanser ve epilepsi hastalarına,
ip tedavisi uygulanmaz.
İp Tedavisinin Yan Ektileri Nelerdir?
İp tedavisi, iğnelerle yapılır, bu yüzden morarmalar olabilir. Bunlar tedaviye gerek duymadan 3-4 gün içinde kendiliğinden düzelir. Anestezik uygulamalar yapılsa bile bir miktar ağrı olur, ama bu normal bir enjeksiyondan daha fazla değildir. İpler yerleştirildikten sonra sert bastırıldığında bir kaç gün ağrı olabilir. Bunlar olası yan etkilerdir, tedaviye gerek yoktur, kendiliğinden geçer. Bir de daha az görünen beklenmedik komplikasyonlar vardır. Bunlar; Enfeksiyon, uygulama steril şartlara dikkat edilmeden yapılmasından kaynaklanabilir, antibiyotik tedavisi gerektirir. İplerin çıkması, asimetri; İplerin düzgün yerleştirilmemesinden kaynaklanır doktor tarafından düzeltme gerektirir. Allerjik reaksiyon çok beklenen bir yan etki değildir. Çünkü ipler yıllardır, çok kullanılan güvenliği kanıtlanmış ürünlerdir. Fakat allerjik reaksiyon kesinlikle olmaz denemez, allerji reaksiyon olursa doktorunuz tarafından tedavi edilmelidir.
İpler Dışarıdan Belli Olur mu?
İpler cilt altında kesinlikle belli olmaz dokunmak ile anlaşılmaz. Zaten ipler yaklaşık 2-3 ay içinde erirler, yerine kişinin kendi kollajen dokusu ipin yerini alır.
İp Tedavisini Neden Tercih Etmeliyim?
-Etkisi hemen başlar giderek daha iyi olur.
-İpler yıllardır tüm ameliyatlarda kullanılmaktadır, vücuda etkisi çok iyi bilinen güvenli iplerdir.
-Kolay bir işlemdir. Lokal anestezi yeterlidir.
-İşlem çok kısa (30-45 dakika) sürer.
-İp uygulattıktan hemen sonra günlük yaşantınıza, işinize dönebilirsiniz.
İp Çeşitleri Nelerdir?
Mono ya da monoflament iplik, düz yapıda olup, farklı boyutlarda çeşitleri mevcuttur. Kollajen uyarımı yapalar, cilt kalitesini artırırlar.
Spiral tarzında olup, hem daha etkin bir fibroz doku oluşturma hem de gerdirme etkisi alınmak istenildiğinde kullanılır.
Kılçık tarzındaki yapısı sayesinde dokuda asma işlemi gerçekleştirir.
- Published in ESTETİK
CİLT UYGULAMALARI
Bütün Kadınlar güzeldir, bakımlı ve doğal kadınlar daha da güzeldir.
Parmağınızı cildinizde gezdirin. Cildinizin yağlı bir tabakayla kaplı olduğunu fark edeceksiniz. Bu tabaka, sebum ve sudan oluşan cildin koruyucu tabakasıdır. İşte bu koruyucu tabakanın içerisindeki sebum yani yağ oranı cilt tipinizi belirler.
Eğer sebum oranı az ise cildiniz kuru; fazla ise yağlı; normal ve dengeli ise normal ve karma cilttir.
Kuru cilt oldukça incedir ve gözenekleri çok küçüktür. Görünümü ise mat ve serttir. Dokununca kuru ve pürtüklüdür. Cilt kendini koruma özelliğini tam olarak yerine getiremediği için iç ve dış faktörlerden kolayca etkilenip tahriş olur. Sık sık gerilir, kaşınır, karıncalanır, çatlar ve soyulur. Banyodan sonra kızarıklıklar oluşur, sabun ve kireçli su rahatsızlık verir. Fazlasıyla nemsizdir, günlük bakım kremi kullanılmasına rağmen hala kuruluk ve gerginlik hissedilir.
Unutmamanız gereken, cildiniz hangi tipte olursa olsun, fazla güneşlenme, mevsim değişimleri ve hormonal etkenler nedeniyle nemsizlik, hassasiyet veya kuruluk gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken, özel bakım uygulamaktır.
- Published in ESTETİK
LAZER EPİLASYON
Vücuttaki istenmeyen kılların (laser hair removal yöntemi) ile yok edilmesi dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu süre içinde Nd- Yag, Alexandraite ve Diode lazerler olmak üzere 3 farklı jenerasyon lazer epilasyon cihazları geliştirilmiştir. Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği lazer epilasyon ( lazerli Epilasyon ) yöntemi, Avrupa ve Amerika’da da milyonlarca kişide başarı ile uygulanmaktadır.
Lazer Epilasyon’da Neden Birden Fazla Seans Gereklidir?
Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden, birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Tedavi süreci için (1-1,5 yıla yayılmış olarak) vücut bölgelerinde ortalama 5-6 seans; yüzde 7-8 seans denenebilir.
Lazer Epilasyonda Seans Aralıkları Nasıl Olmalıdır?
Epilasyon işleminde seans sıklığı yüz bölgesinde 1- 1,5 ay, vücut bölgelerinde 2- 2,5 ay’dır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü – dördüncü seanstan sonraki uygulamalara daha seyrek aralıklarla gereksinim duyulmaktadır.
Lazer Epilasyon’da Seanslar Ne Kadar Sürer?
Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) yönteminde çok kısa sürelerde, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, komple bacaklar, sırt gibi büyük alanlar ortalama 2- 2,5 saat, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz gibi daha küçük bölgeler 10 -15 dakika, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 2- 3 dakika gibi sürelerde taranmaktadır.
Lazer Epilasyonun Yan Etkisi Var mıdır?
İşlem, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) ‘un kalıcı yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında kısa süreli olarak, hafif bir kızarıklık, kabarıklık ve yanma görülebilir ki bu da tedaviden sonraki birkaç saat içinde kendiliğinden geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2 -3 gün devam edebilir.
Lazer Epilasyonu Kimler Uygular?
Lazer epilasyon (Lazerli Epilasyon) uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Güvenli, kalıcı ve kısa sürede tamamlanan bir tedavi için cilde gönderilecek ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribat yapması gerekmektedir. Buna göre ışının jul cinsinden enerji değerleri ve milisaniye cinsinden gönderilme süresi ve sıklığı kişinin cilt rengi, kıl rengi, kıl kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir.
Her Mevsime, Her Cilt Tipine, Farklı Lazer Tipi İle Yaklaşım…
Lazer Işınının Epilasyon Etkisi Nasıl Oluşur?
İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip; kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Absorbe olan ışın, ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.
Kalıcı lazer epilasyon (Lazerli Epilasyon) yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve ısı enerjisine dönüşerek köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yüzeyin 2-5 mm altındadır. Epilasyon amaçlı geliştirilen cihazlarda, ışının -dalga boyu- cilt altında ulaştığı mesafenin bu sınırlar içinde olması gerekmektedir.
Lazer epilasyon (Lazerli Epilasyon) ‘da seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır. Gelişmiş lazer epilasyon teknolojilerinde kişinin cilt ve kıl özelliklerine göre özel ayarlamalar yapılmasını mümkün kılan gelişmiş bilgisayar sistemleri bulunmaktadır. Kişiye ve bölgeye özel en efektif dozların uzman doktorlar tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Zira işlemin olması gerekenden düşük dozlarla uygulanması seansların uzamasına, tam tersine yüksek olması ciltte yanık ve lekelenmelere yol açmaktadır.
- Published in ESTETİK
KUAFÖR HİZMETİ
KALICI MAKYAJ
Permanent make up yani kalıcı makyaj doğal pigmentleri cildin üzerine yerleştirme sanatıdır. Tamamen doğal mineral ve bitki pigmentlerinin mükemmel bileşiminden elde edilir. Kesinlikle yan etkisi yoktur. Steril ve tek kullanımlık iğnelerle kişiye özel olarak doğal ve mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına zerk edilme işlemidir. İşlem tamamlandıktan sonra epidermis hücreleri ölür ve yenilenir.
Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?
Çoğu kişi uygulama anını hafif bir batma hissi olarak tarif eder. Kişinin ağrı duyarlılığı ve uygulayıcının el hafifliğine göre farklılıklar gösterecek minimum bir rahatsızlık söz konusudur. Bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları en aza indirmek ve bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi uygulaması yapılır. İşlemin uzunluğu kişinin hassasiyetine, cilt nemine, yoğunluğuna, elastikiyetine ve cildin genel durumuna göre değişebilir. Ortalama süre 30 dakika ile 1 saat arasında değişir.
SAÇ BAKIMI
Saçlarınızın Kaybettiği doğallığı geri kazandırıyor ve onlara hacim veriyoruz.yıllarca hava koşullarından etkilen saçlarınızın bakımını uzman kadro ve kaliteli ürünler ile yapıyoruz
- Published in ESTETİK
EL AYAK BAKIMI
Ayak Sağlığı
Bilinçli ayakkabı seçimleri yaşam süreci içinde oluşabilecek bazı sağlık problemlerini engelleyebildiği gibi, bazı ayak probleminin tedavisini de sağlıyor. Buna göre, ayak sağlığı için öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabılar seçmeye özen göstermek gerekiyor.
Rasgele, (sonradan genişler) düşüncesiyle alınan ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz olarak etkiliyor ve basma bozukluğuna, tırnak batmalarına, ayak mantarlarına, acılı nasırlara, ayak parmaklarında şekil bozukluklarına, çabuk yorulmaya, bilek burkulmalarına, ayak, bacak ve bel ağrılarına ve ayakta kalıcı deformasyonlarına sebep olabiliyor. Ayakkabı seçerken ilk kriterin, model ve renkten önce rahatlık olması gerekiyor. Bunun için ayakkabının doğal malzemelerden imal edilmiş olmasına özen göstermek gerekiyor. Ayakkabıyı alırken her ikisinin de giyilip yürürken test edilmesi gerekiyor. Ayrıca, en uzun parmak ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bağcıklı ayakkabılar ayağı daha iyi kavradığı ve kan dolaşımını engellemeyecek şekilde ayarlanabildiği için tavsiye ediliyor.
Anatomik ayakkabıların ise ayakta önemli taşıyıcı noktaları desteklediği için yürüyüşü rahatlatıcı yönü bulunuyor. Anatomik ayakkabılar vücudun rahat taşınmasını sağlıyor, omuriliğin duruşunu destekliyor, kişinin yorulmasını geciktiriyor. Doğal malzemeden üretilen ayakkabılar cilt sağlığının korunmasını sağlıyor, nasır, batık tırnak ve mantar gibi rahatsızlıkların oluşmasını engelliyor. Doğru ayakkabı ve sandaletler de ayağa egzersiz yaptırıyor.
Ayak Sağlığı İçin Dikkat Edilecek Hususlar
Ayak sağlığında dikkat edilmesi gereken temel kurallar ise şöyle sıralanıyor:
1Dar kalıplı, üstü basık, sivri burunlu, yüksek topuklu ayakkabılar nasır ve benzeri bir çok problemin davetiyesidir.
2Ayak ağrılarını kulak arkası etmeyin. Kalıcı ağrı varsa bir uzmana görünün.
3Ayaklarınızdaki ısı ve renk değişmelerini, yaraları inceleyin. Kalınlaşan veya düzensiz büyüyen tırnaklar mantar belirtisi olabilir. Ayağın herhangi bir yerindeki büyüme normal addedilmez.
4Ayağınızı, özellikle parmak aralarını düzenli olarak yıkayın ve çok iyi kurulayın.
5Ayak tırnaklarını düz kesin ve çok kısaltmayın. Tırnakların kenarını kesmeyin. Batık tırnaklara neden olabilir.
6Şeker hastaları, kan dolaşımı problemi olanlar ve kalp hastalarının tırnaklarının başkaları tarafından kesilmesi daha doğrudur. Çünkü bu grup enfeksiyona eğilimlidir.
7Ayakkabının ayağa göre olması önemlidir. Ayakkabı alışverişinizi ayaklarınızın şiş durumuna denk getirin. Aşırı yıpranmış ayakkabıları mümkünse kullanmayın.
8Yaptığınız etkinliğe uygun ayakkabı seçin. Örneğin koşarken gündelik ayakkabınızı değil, koşu ayakkabısı giyin.
9Her gün aynı ayakkabıyı kullanmayın.
10Yara ve enfeksiyona açık ortamlarda yalınayak yürümeyin. Sandalet giyiyorsanız güneşli havalarda vücudunuz gibi ayaklarınızı da kremleyin.
11Ayak hastalılarında kocakarı ilaçlarına rağbet etmeyin küçük bir sorunu büyük bir soruna dönüştürebilirsiniz.
12Şeker hastasıysanız yılda bir ayak uzmanına görünmelisiniz.
- Published in ESTETİK
GÖZALTI MORLUK GİDERME
Göz altı morlukları, şiş, torbalanma ve kırışık sorununuz varsa, gözlerinizin çevresindeki değişim ve iyileşmeye inanamayacaksınız. Hekimbey Güzellik Merkezi olarak Dermo yöntemlerle uygulanan özel göz çevresi yenileyici vitaminler ile göz altı morluklarınızdan kurtulacaksınız.
- Published in ESTETİK
PDO ( ÖRÜMCEK AĞ – COLLEGEN İPLER )
Örümcek Ağ – Collegen İpler
Son Yıllarda Fazlasıyla Tercih Edilen Ameliyatsız Örümcek Ağı Estetiği ile Yüz Germe Yöntemi
Örümcek Ağı Estetiği Nedir ?
Birkaç yıl önce geliştirilen ve tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanılan bir cilt gerdirme(lifting) uygulamasıdır. Threadlift veya FTC olarak da bilinir. Cildin altına yerleştirilen ve insana hiçbir zararı olmayan ipliklerle istenilen bölgede gerdirme sağlanır.
Hangi Bölgelere Uygulanır ?
Vücudun pek çok bölgesinde uygulanabilmesine karşın, özellikle göz altı torbaları ve yanak sarkmalarıyla yüzde, çene çizgisi ve boyun gerdirmede sıkça kullanılır.
Nasıl Uygulanır ?
Pek çok uygulama metodu bulunduğundan doktorun karar vereceği şekilde gerdirilme yapılacak bölgelerde belirlenen noktalara insan vücuduna uyumlu polidiyoksanon (PDO) cerrahi iplikler(cerrahi sütürler) uygulanır.
- Published in ESTETİK
MESOTHERAPY
Mesotherapy
Cildin dışından uyguladığımız kremler, solüsyonlar daha çok cildin üst kısmını besler, canlandırır. Fakat cildin asıl canlanması gereken kısmı alt deridir. Mezolifting, vitamin, antioksidan, hyaluronik asit gibi karışımların cildin alt kısımlarına enjekte edilmesine dayanan etkili bir tedavi yöntemidir.
Mezoliftingin Etkisi
Cildin kolajen ve elastin üretimini artırarak cilt yenilenmesini sağlar. Cilt daha parlak bir görünüm alır. Cildin elastikiyeti artarak sarkmalar azalır.
Mezolifting Hangi Problemlerde Etkilidir?
Yüz, boyun, dekolte ve ellerde oluşan sarkma ve yaşlılık etkilerini gidermede etkilidir.
Cilt Mezoterapisi Tedavi Süreci
Tedavi, hazırlanan karışımın cilt altına enjekte edilmesi şeklindedir. Mikro enjektörlerle yapılan işlem ağrısız ve acısızdır yada tolere edilebilecek düzeydedir. Hasta tedaviden sonra gündelik yaşamına devam edebilir.
Cilt Mezoterapisi Sonrası Uyarılar
Tedaviden hemen sonra direkt güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır.
- Published in ESTETİK
PRP + GRP ( GENÇLİK AŞISI )
PRP = Platelet Rich Plazma yani trombocyt yönünden zenginleştirilmiş plazma anlamına gelir.
Kişiden alınan kan bu işlem için özel üretilmiş bir tübe konularak ayrıştırma işlemi yapılır. Elde edilen molekül ; yine aynı kişiye cilt gençleştirme ve yapılanmasına destek amaçlı veya hasarlı bölgenin onarılması amacıyla enjeksiyon yoluyla geri verilir. Ayrıştırılan plateletler normalden 10 kat daha yoğundurlar. Plateletler vücudumuzun herhangi bir bölgesindeki hasarlanmış dokunun onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlayan “büyüme faktörlerini” yapısında bulunduran kan elemanlarıdır.
Kollagen azalması, elastikiyet kaybı ve oluşmuş kırışıklıklarının düzeltilmesinde, yara-çatlak izlerinin iyileşmesinde, lazer-peeling uygulamalarının yarattığı hasarlanmayı hızlıca giderebilmek için, cildin parlak ve sağlıklı bir görünüm elde etmesini sağlamak için, saç dökülmesinde tek başına veya diğer tedavi seçeneklerini desteklemek için kullanılır.
Tüm cilt tipleri için uygun bir yöntemdir.
GRP ( Growt Factor Rich Plasma )
GRP Hangi Durumlarda Kullanılır?
•Lekeli bölgeler
•Akne skarları
•Sarkma ve kırışıklık olan bölgeler
•Çatlak tedavisi
•Saç dökülmeleri
GRP Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
•Göz altı dahil tüm yüz
•Boyun ve dekolte bölgesi
•Saç dipleri
•Boyun
•Basen bölgesi
•El üzeri
- Published in ESTETİK
BOTOX
Botox, estetik cerrahide sıkça kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Göz çevresinde, alında, burun kenarlarında, kaşların orta kısmında, dudak çevresinde ve boyun bölgesinde oluşan çizgilerin giderilmesinde etkili bir çözüm olan botox, botilinum toksinin sorunlu bölgelere enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir işlemdir. Sık kullanılan mimik kaslarının yol açtığı çizgiler ve yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan kırışıklıklar için, peeling ve doldurma gibi işlemler de yapılabilmekte, ancak botox yöntemi kadar etkili olamamaktadır. Botox birkaç dakikada tamamlanan bir işlemdir. Aynı zamanda, uygulama esnasında kullanılan enjeksiyon iğneleri oldukça ince uçludur ve acı vermez.
Botox işlemi sonrası 2 gün içerisinde olumlu etkileri gözlemlenmeye başlanır ve 6 ay süreyle de etkisini devam ettirir. Botox 6 ayda bir uygulanabilen, geri dönüşlü bir tedavi yöntemidir. Botox ile yapılan enjeksiyon sayesinde mimik kasları gevşeyerek, cilt kırışıklıkları kaybolur. Botox, mimik kaslarındaki gevşemeyi, uygulanan bölgedeki kasları ve sinirleri bloke ederek sağlar. Botox uygulaması için kırışıklıkların derinleşmesini beklemeden, derhal ince çizgilere uygulama yaptırarak, ince çizgilerin yerleşmesini engelleyebilirsiniz.
Botox uygulaması sonrasında, işlemin yapıldığı bölgede her hangi bir kızarıklık meydana gelmemektedir. Tedavi bitiminde dikkat edilmesi gereken iki nokta vardır. Birincisi, işlem sonrası 2-3 saat süreyle mimik kaslarının çalıştırılması, ikincisi de yatay pozisyonda durmaktan kaçınılmasıdır. Botox hamile ve emzirme döneminde olan kadınlar dışında hemen herkese güvenle uygulanabilecek en hızlı ve etkili kırışık giderme tedavisidir.
- Published in ESTETİK
- 1
- 2